Voor wie
De cursus is bedoeld voor mensen die ruime ervaring hebben in het zingen in een koor en die (eventueel met behulp van midibestanden) de muziek zelf, vooraf, instuderen. Tijdens de week in Frankrijk worden er nauwelijks nog noten ingestudeerd en ligt de nadruk op interpretatie, zuiverheid, frasering en koorklank.

Stemtest
Na aanmelding wordt door de dirigent een stemtest afgenomen. Dit gebeurt doorgaans telefonisch.

Indeling
De cursus beslaat 11 dagdelen. De eerste dagen zingen we twee dagdelen (van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur). De laatste dagen zingen we zo nodig ook `s avonds nog een uurtje. De woensdagmiddag is vrij te besteden. Elke dag begint met stemoefeningen en inzingen. De week wordt afgesloten met een concert in een kerk in de omgeving.

Koorgrootte
Minimaal 16 – maximaal 24 deelnemers, redelijk verdeeld over de stemmen. Ik streef naar 6-8 sopranen, 6-8 alten, 4-6 tenoren en 4-6 bassen. In principe geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Materiaal
Bladmuziek en midi-bestanden worden beschikbaar gesteld.

Kleding
Op het concert dragen we zwarte kleding. Informeel (bijvoorbeeld T-shirt, zwarte jeans, schoenen) mag, maar voor het concert in Nederland kiezen we een wat formelere outfit.

Lessenaar en map
Het is sterk aan te bevelen een lessenaar mee te nemen. Het liefst een zwarte, omdat we hem ook bij de uitvoeringen gebruiken. Stop je bladmuziek in een zwarte map. Als je een lessenaarlampje hebt, kan dat goed van pas komen.